Terug naar de welkomstpagina
Biercomputer
  WAP - Quote - Recepten - Foto's - Bier - Flatlog - Adressen
Recept
 

 

Recept

Marokkaanse Keftas

Keftas zijn een soort van Marokkaanse gehaktballetjes, welliswaar niet gebakken maar gegrilled of geroosterd.

Naast dit recept kun je op http://people.zeelandnet.nl/cverdonk/ nog veel meer lekkere Marokkaanse gerechten vinden!

Informatie

Type recepthoofdgerecht
Categorieoverig
Aantal personen5
Bereidingstijd3 kwartier (gok ik)

Ingrediënten

* 1 ui
* 2 teentjes knoflook
* 1 bosje koriander
* 10 blaadjes munt
* 750 gr. lamsgehakt (evt. ander gehakt is ook mogelijk, maar natuurlijk geen half om half !!)
* 1 ei
* halve eetlepel paprikapoeder
* 1 mespunt chilipoeder
* 1 theelepel komijnpoeder
* halve theelepel kaneelpoeder

Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook fijn. Hak de kruiden. Meng het gehakt met de ui, knoflook, ei, paprikapoeder, chilipoeder, komijn, kaneel, kruiden en zout.

Vorm het gehaktmengsel tot worstjes van circa 2 cm. dik. Vet een grillplaat in en grill de worstjes gaar of rooster ze op de BBQ. Keftas zijn een soort gehaktballetjes, maar dan langwerpig van vorm.

Dit recept is ingevoerd op maandag 25 juni 2001, 11:24 uur door Jessica

Uitprinten Dit recept uitprinten