Terug naar de welkomstpagina
Biercomputer
  WAP - Quote - Recepten - Foto's - Bier - Flatlog - Adressen
Recept
 

 

Recept

Kip- en witlofreepjes met kaas en puree

Lekkere witlofschotel uit Eenpans Eetplezier

Informatie

Type recepthoofdgerecht
Categorieaardappelgerecht
Aantal personen3
Bereidingstijdongeveer 60 minuten

Ingrediënten

- 1 kilo aardappelen (je kan ook een pakje puree gebruiken, dat gaat sneller)
- zout, peper
- 300 gram kipfilet
- 1 theelepel kerrie
- 500 gram witlof
- 25 gram boter + boter voor het invetten van de schaal
- 1 zakje witte saus
- ca. 4,5 dl melk
- 100 gram geraspte belegen Goudse kaas

Bereidingswijze

Schil en was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout gaar in ca. 20 minuten.

Snijd intussen de kipfilet in smalle reepjes, bestrooi ze met peper en de kerrie.

Maak de witlof schoon; snijd de struikjes overlangs doormidden en snijd de halve struikjes schuin in smalle reepjes.

Verhit boter in een grote koekepan of braadpan en bak de kipreepjes rondom bruin. Voeg de witlofreepjes toe en roerbak ze 2-3 minuten mee. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en neem de pan van het vuur.

Bereid de saus met 1/4 liter melk volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer er 50 gram geraspte kaas door.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper. Klop beetje voor beetje de ca. 2 dl. melk erdoor tot de puree smeuig is. Breng de puree op smaak met zout en peper.

Vet een ovenschaal in, schep het kip-witlofmengsel erin en verdeel de saus erover. Dek het geheel af met aardappelpuree. Strooi de rest van de geraspte kaas over de puree.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de schotel goudbruin en door en door heet in ca. 30 minuten.

Dit recept is ingevoerd op dinsdag 13 maart 2001, 19:25 uur door Bas Jansen

Uitprinten Dit recept uitprinten