Terug naar de welkomstpagina
Biercomputer
  WAP - Quote - Recepten - Foto's - Bier - Flatlog - Adressen
Biercomputer?
 

 

Biercomputer?

Deze homepage draait op een computer die bij ons op de bar in de woonkamer staat, vandaar de naam biercomputer. Op deze computer hielden wij tot voor kort alleen onze biervoorraad bij, maar sinds wij een iets snellere computer hebben hebben we ook een homepage. Deze homepage bestaat uit de volgende onderdelen (onderdelen met een * bij de naam zijn niet publiekelijk toegankelijk):

WAP homepage

WAP homepage

Als je studeert op een universiteit met een project dat WAP@UT heet, moet je natuurlijk ook een WAP homepage hebben. Op de WAP homepage zijn de onderdelen Quote Of The Moment en de Biervoorraad te vinden.

Quote Of The Moment

Quote Of The Moment

Op deze pagina kan je een Quote Of The Moment opvragen. Dat is een onliner, een gezegde, of een ander leuk zinnetje. Elke keer dat de pagina opgevraagd wordt staat er een nieuwe quote.

Recepten

Recepten

Je kent dat vast wel, je bent weer eens aan de beurt om te verzinnen wat jullie die avond gaat eten en je hebt geen inspiratie. Daarom hebben wij deze database opgezet van allerlei makkelijke, vreemde en vooral lekkere recepten.

Biervoorraad

Biervoorraad

Omdat we op de computer onze biervoorraad bijhouden, kan je ook op onze homepage zien hoeveel bier wij nog op voorraad hebben.

Bierstatistieken

Bierstatistieken

Uit de logfiles van ons voorraadbeheerprogramma worden deze statistieken gegenereerd: zo kan je per maand een overzicht zien van hoeveel bier iedereen aangestreept heeft, en welke biersoorten er die maand het meest gedronken zijn.

Fotoboek

Fotoboek

We hebben natuurlijk ook een digitaal fotoboek. Hier staan vooral foto's in van evenementen die we met de hele flat doen, zoals flat-uitjes, Sinterklaas, en natuurlijk het beroemde 3NUFNUF kerstdiner. Elke foto wordt voorzien van commentaar om de pret bij het foto kijken nog verder te verhogen.

Flatlog

Flatlog *

Het meest gebruikte onderdeel van deze homepage: de flatlog. Hierin kunnen bewoners en ex-bewoners berichtjes plaatsen. Het gebruik van leuke smileys verlevendigt het geheel een beetje.

Technische gegevens

De server is een Pentium 90 computer met 32MB RAM en Windows 95 als besturingssysteem. De software-omgeving waar deze homepage in draait is Apache als webserver, PHP4 als scripting taal en een Microsoft Access 97 database voor de gegevensopslag. Vanuit PHP wordt een ODBC koppeling naar de database tot stand gebracht om bij de gegevens te kunnen.

Elke gebruiker met een login kan zijn eigen profiel aanpassen. Zo is het mogelijk om vanaf bepaalde IP nummers automatisch in te loggen, kan je het aantal berichten per pagina in de flatlog instellen en of je bij nieuwe berichten in de flatlog een berichtje per ICQ of e-mail wil ontvangen. Het systeem werkt met drie groepen gebruikers: administrators, gebruikers en gasten. In principe is er één administrator, zijn alle bewoners gebruikers en alle andere logins gasten.