|
|
Recept
Ham-kaas-prei taartEen lekkere quiche. Het recept komt oorspronkelijk van mijn tante.InformatieType recept | hoofdgerecht | Categorie | bladerdeeggerecht | Aantal personen | 4 | Bereidingstijd | ongeveer 60 minuten |
Ingrediënten- 1 pakje diepvries bladerdeeg
- 3 eieren
- 300 gram hamblokjes
- geraspte (belegen) kaas
- 750 gram prei
- 2 dl slagroom
- zout en peper BereidingswijzeJe verwarmt de oven voor op ongeveer 180 graden.
Bladerdeeg ontdooien, een springvorm invetten met een beetje boter, en het bladerdeeg op de bodem en tegen de wand verdelen, en goed tegen elkaar vastdrukken. De prei in dunne ringetjes snijden, goed wassen en laten uitlekken. In een beetje boter 10 minuten bakken, tot het zacht is. De eieren met de room, wat zout en peper loskloppen. Gewoon door elkaar roeren dus. Dit bij de prei doen, even door elkaar roeren, en op het deeg in de springvorm scheppen en gelijkmatig verdelen. De geraspte kaas erover verdelen en in de voorverwarmde oven 30 tot 40 min. bakken.
Tip: Eten met lekker knapperig stokbrood, een frisse sla, of allebei.
Dit recept is ingevoerd op dinsdag 13 maart 2001, 17:26 uur door Bas Jansen Dit recept uitprinten
|