Recept
Kipkarbonades in witte wijnHeerlijk kipgerecht dat je ook met kipfilet kan maken. Heerlijk met rijst en een salade erbij.InformatieType recept | hoofdgerecht | Categorie | rijstgerecht | Aantal personen | 4 | Bereidingstijd | ongeveer een uur |
Ingrediënten- 2 uien
- 8 kleine kipkarbonades of kipfilet (100-150 gr p.p.)
- 2 theelepels kipkruiden
- ca. 2 eetlepels bloem
- 100 gram boter
- 50 gram blokjes ontbijtspek
- 2 tenen knoflook
- 1/4 theelepel thijm
- 1/4 liter droge witte wijn
- 1/8 liter creme fraiche
- zout en (versgemalen) peper
- 1 laurierblaadje
- 3 takjes selderij
- 1 eetlepel fijngehakte selderij
BereidingswijzePel en snipper de uien. Wrijf de kip in met de kipkruiden, wentel ze door de bloem en schud de overtollige bloem er af. Verhit de boter in een grote koekepan en bak de kip snel rondom bruin. Neem de kip uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
Bak de uien en de spekblokjes in de achtergebleven boter goudbruin. Pel de tenen knoflook en pers deze erboven uit. Roer de tijm erdoor. Voeg de wijn en de creme fraiche toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Laat de saus ca. 3 minuten iets inkoken, voeg naar smaak peper en zout toe en schenk hem vervolgens over de kip. Leg het laurierblaadje en de takjes selderie erop en dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie.
Zet de schaal in het midden van een voorverwarmde oven (200 graden Celsius) en laat de kip in ca. 45 minuten gaar worden. Verdun de saus desgewenst met wat witte wijn, verwijder het laurierblaadje en de takjes selderij en strooi de fijngehakte selderij erover.
Dit recept is ingevoerd op zaterdag 28 april 2001, 20:49 uur door Bas Jansen Dit recept uitprinten |