Recept
Groentesoep met feta en olijvenHeerlijke soep met feta en olijven uit Eenpans EetplezierInformatieType recept | hoofdgerecht | Categorie | soep | Aantal personen | 4 | Bereidingstijd | ongeveer 40 minuten |
Ingrediënten- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 3 stengels bleekselderij
- 1 courgette
- 25 gram boter
- 1 liter tomatensap
- 2 groentebouillontabletten
- 200 gram gesneden (boeren)soepgroenten
- 1 eetlepel italiaanse kruiden
- 250 gram feta kaas
- 12 zwarte olijven zonder pit
- (versgemalen) peper BereidingswijzeMaak de groenten schoon; snipper de uiten en de knoflook, snijd de bleekselderij in smalle boogjes en snipper wat van het blad fijn; snijd de courgette in stukjes.
Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de ui- en knoflooksnippers ca. 5 minuten. Voeg de bleekselderijboogjes en de courgettestukjes toe en fruit ze ca. 3 minuten mee.
Roer het tomatensap, de bouillontabletten, de soepgroenten en de italiaanse kruiden erdoor. Breng de soep aan de kook en laat hem met een deksel op de pan ca. 20 minuten koken, tot de groenten zacht zijn.
Snijd intussen de kaas in blokjes en halveer de olijven.
Roer de kaas en de olijven door de soep en breng de soep op smaak met peper. Garneer de soep met heyt gesnipperde selderijblad.
Geef er stokbrood bij.
Dit recept is ingevoerd op dinsdag 13 maart 2001, 19:02 uur door Bas Jansen Dit recept uitprinten |