Recept
Gehaktschotel met fetaEen heerlijke griekse gehaktschotel met fetaInformatieType recept | hoofdgerecht | Categorie | aardappelgerecht | Aantal personen | 4 | Bereidingstijd | ongeveer 40 minuten |
Ingrediënten- 750 gram (kriel)aardappeltjes (gekookt)
- 750 gram broccoli
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 750 gram rundergehakt
- 200 gram griekse feta (geraspt)
- 250 ml magere yoghurt
- 350 ml tomatensaus
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel tijm
- 1 mespunt kaneelpoeder
- cayennepeper BereidingswijzeDe oven voorverwarmen op 200 graden.
Yoghurt mengen met 1 eetlepel olijfolie en wat cayennepeper. Feta toevoegen (houd 2 eetlepels feta apart!). Het gehakt in twee eetlepels olie rul bakken. De knoflook kort meebakken. Tomatensaus, tijm en kaneel toevoegen. Krieltjes erdoorscheppen en alles 5 minuten doorbakken. Het yoghurtmengsel over de gehaktsaus verdelen en de rest van de feta eroverheen strooien. De pan nog 20 minuten in de oven zetten tot de bovenkant mooi bruin is. Ondertussen de broccoli beetgaar koken.
Dit recept is ingevoerd op dinsdag 13 maart 2001, 23:27 uur door Bas Jansen Dit recept uitprinten
|