Recept

Slaapsaus.... Sinaasappelsaus

Geschikt bij een toetje of bij een stuk vlees of een fruitsalade

Informatie

Type receptnagerecht
Categorieoverig
Aantal personenn.v.t.
Bereidingstijd15 minuten

Ingrediënten

- 4 sinaasappels
- 80 gram suiker
- beetje water...4/5 eetlepels
- 6 eetlepels grenadinesiroop/ranja
- 1 borrelglas cointreau... Of andere likeur ofzo
- muntblaadjes

Bereidingswijze

Was de sinaasappels met heet water goed af, droog ze en schil ze zo dun mogelijk. Probeer geen wit meer op de schil te laten zitten. snij de schil nu in heel dunne reepjes en kook die vijf minuten met de suiker. zeef dit zooitje, gooi de grenadine erbij en aan de kook brengen. Cointreau erdoor mixen en af laten koelen.
Je kunt deze saus over de sinaasappels gooien. Dan moet je het vlies van de sinaasappel verwijderen en deze in de saus leggen en dan 2 uur laten intrekken en dan wat van de overige saus opwarmen en dat erbij serveren.... maar dat hoeft natuurlijk niet. Het kan eigenlijk ook perfect bij ieder ander fruit of bij een stukje vlees.

Dit recept is ingevoerd op donderdag 15 maart 2001, 16:55 uur door Bas Jansen


Originele URL: http://www.basjansen.com/3nufnuf/recepten/recept/13