Recept

Gevulde eieren

Dit basis recept is afkomstig van mijn tantes (Coby en Elly) en kan voortdurend worden aangepast aan je eigen smaak en voorkeur. Experimenteer er dus maar op los! Ideaal als borrelhapje tijdens een feestje.

Informatie

Type receptsnacks
Categorievegetarisch
Aantal personenn.v.t.
Bereidingstijd15 minuutjes

Ingrediënten

Basis:
* Eieren
* Bij voorkeur Zaanse mayonaise uit tube. Andere mayonaise is eventueel ook mogelijk, maar minder lekker
* Kerriepoeder

Extra:
* Curry
* Peterselie
* Bieslook

Bereidingswijze

Men kookt de eieren (aantal afhankelijk van het aantal personen) flink hard. Dus zeker zo'n 10 minuten laten koken! Laat de eieren vervolgens afkoelen onder de koude kraan. Pel de eieren vervolgens en snijd ze in de lengte doormidden. Het eigeel met een theelepel uit het eiwit wippen en in een bakje bij elkaar doen. Vervolgens met een vork het eigeel prakken en mayonaise toevoegen totdat het een smeuig papje is. Flink wat kerriepoeder toevoegen, zodat het mengsel heerlijk naar kerrie proeft. Eventueel een heel klein beetje curry toevoegen.
Het eiermengsel vervolgens met een theelepetje terug smeren in de eieren (eiwit). Tot slot garneren met een beetje bieslook of peterselie. Serveer bij voorkeur gekoeld.

Bon appetit!

Dit recept is ingevoerd op dinsdag 1 mei 2001, 16:24 uur door Jessica


Originele URL: http://www.basjansen.com/3nufnuf/recepten/recept/19