Type recept | hoofdgerecht |
Categorie | prut |
Aantal personen | 5 |
Bereidingstijd | 30 minuten |
* 1 blik bruine bonen
* 500 gr. ham- of bieflappen (of evt. mager varkensvlees)
* 1 blikje tomatenpuree
* 1 ui
* stuk of 5 laurierblaadjes
* chilipoeder
* ongeveer 100 gr. geraspte kaas (voor pittige versie)
* ananasstukjes (voer zoete versie)
Vlees en ui in kleine stukjes snijden en vervolgens lekker bakken in een pan samen met de laurierblaadjes en een flinke hoeveelheid chilipoeder. Zodra het vlees gaar is de tomatenpuree er doorheen scheppen. De bruine bonen even in een vergiet uit laten lekken en vervolgens ook door de pan roeren. Als de bonen warm zijn kun je er voor de pittige versie de geraspte kaas en nog flink wat chilipoeder bijgooien. De deksel op de pan en nog ff zachtjes na laten pruttelen tot de kaas gesmolten is. Voor de zoete versie de stukjes ananas (uitgelekt) door de bonenmassa heen roeren en evt. een klein beetje chilipoeder. Wanneer je beide versies wil maken: de bonenmassa verdelen over 2 pannen en vervolgens de kaas en ananas toevoegen. Voor het serveren evt. de laurierblaadjes eruit halen (anders ff zeggen tegen de mee-eters dat je die niet kunt opeten!).
Smakelijk!
Dit recept is ingevoerd op zaterdag 30 juni 2001, 17:08 uur door Jessica van Vugt