Recept

Tomaten-groentesoep

Jessica vroeg er laatst om, dus als deze soep zulke goede herinneringen oproept, dan heeft hij ook recht op een plaatsje in het flatlog vind ik!

Informatie

Type recepthoofdgerecht
Categoriesoep
Aantal personen4
Bereidingstijd30 min

Ingrediënten

1.5 liter groentebouillon
150 gram rijst
700 gr gesneden soepgroenten
250 gr gehakt
100 gr geraspte goudse kaas
2 eetlepels koffiemelk
1 eetlepel paneermeel
zout, peper
1 pak gezeefde tomaten

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook, roer dan de rijst erdoor en laat de rijst zachtjes 10 minuten koken. Roer de soepgroenten door de bouillon en kook de rijst en de groenten zachtjes gaar in nog ca. 10 minuten. Kneed het gehakt met de geraspte kaas (maar over de soep vind ik lekkerder!), de koffiemelk, het paneermeel en zout en peper naar smaak, draai er soepballetjes van. Roer, als de rijst gaar is, de gezeefde tomaten en de gehaktballetjes door de soep en kook de balletjes gaar in nog 5-10 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper en geef er brood bij.

Dit recept is ingevoerd op zaterdag 24 november 2001, 13:08 uur door Esther


Originele URL: http://www.basjansen.com/3nufnuf/recepten/recept/24