Type recept | hoofdgerecht |
Categorie | aardappelgerecht |
Aantal personen | n.v.t. |
Bereidingstijd | Lang. Iets korter als je de aardappels vantevoren kookt. |
- bladerdeeg
- gekookte aardappels, in schijfjes gesneden
- olie
- tijm
- knoflook
- kaas (jong belegen)
- ei
Bedek de bodem en wanden van een ovenschaal met bladerdeeg. Maak laagjes: begin bij de aardappelschijfjes. Strooi daarover flink wat tijm en 1 teentje knoflook. Vervolgens bedekken met een laagje kaas (eventueel de schijfjes besprenkelen met wat olie). Dan weer een laag aardappelschijfjes, enzovoort totdat je eindigt met een laag kaas. Het geheel afdekken met bladerdeeg en er met een vork wat gaatjes in prikken. Eventueel bestrijken met ei.
In een voorverwarmde oven (170 graden) ongeveer 20 minuten laten bakken. Lekker met een salade.
Dit recept is ingevoerd op dinsdag 13 maart 2001, 18:53 uur door Bas Jansen