Type recept | taarten en koekjes |
Categorie | gebak |
Aantal personen | n.v.t. |
Bereidingstijd | ongeveer anderhalf uur |
Voor een vorm van 20 cm doorsnede:
- 250 gram bloem
- 150 gram harde boter
- 125 gram basterdsuiker
- 1 losgeklopt ei of melk
- 1 pakje vanillesuiker
- zout
- 500 gram vaste zure appelen
- ongeveer 50 gram suiker
- kaneel
- 50 gram gewassen rozijnen
Doe de droge ingediënten in een kom. Voeg de boter toe en kneed alles door elkaar tot een soepele bal, voeg tevens een deel van het ei toe. Beboter de vorm. Druk 2/3 van de bal gelijkmatig op de bodem en langs de rand van de vorm uit.
Snijd de appelen in schijfjes. Meng de appelen met de rozijnen. Leg de helft in de deegbak. Bestrooi met suiker en kaneel. Leg daarna nog een laag appelschijfjes in de vorm en bestrooi ook deze met suiker en kaneel. Rol het achtergehouden deel deeg uit. Snijd er smalle repen van en leg de helft daarvan evenwijdig over de taart. Leg de andere repen er zo overheen, dat het een netwerk wordt.
Bestrijk het deeg met het ei-restje. Schijf de bakplaat zo in de oven dat het deeg wat hoogte betreft midden in de voorverwarmde oven komt. Zet de oven op gasstand 3 of 4. Baktijd ongeveer 50 minuten.
Dit recept is ingevoerd op dinsdag 13 maart 2001, 19:34 uur door Bas Jansen