Terug naar de welkomstpagina   Welkom - Studiereis - Landen - Reisschema - Foto's - Gastenboek
Nieuws
 

 
Nieuws
    

Nieuws

De eerste dag Singapore!

Geplaatst op Zaterdag 11 November 2000, 21:45 uur lokale tijd vanuit Singapore Airport, Singapore

Hoi allemaal!

Daar zit ik dan.... Bijna aan de andere kant van de wereld. Volgens de informatie aan boord van het vliegtuig ben ik nu ongeveer 10.500 km van huis. Over anderhalf uur vertrekt het vliegtuig naar Japan. Gelukkig hebben ze hier op Singapore Airport een soort van Internet cafe. Veel stelt het niet voor: 8 niet supersnelle pc's. Maar het is voldoende om even een berichtje te typen.

De reis ging voorspoedig: geen vertragingen, geen heftige turbulentie of zo. Slapen ging alleen wat minder, dus iedereen is nu echt doodop. Toen we buiten het vliegveld kwamen liepen we direct tegen een muur van warmte op. Het was 26 graden en heel erg vochtig. Gelukkig is bijna alles ge-airconditioned hier.

Op het vliegveld viel al direct op hoe ontzettend netjes alles is. Nergens ligt rommel op de vloer en je ziet overal mensen ramen lappen, straten aanvegen, enzovoort. We zijn met de bus naar de haven gegaan om naar het eiland Pulau Bin te gaan. Onderweg zag alles er ook supernetjes uit, totdat je buiten de stad komt. Dan heerst er echt zo'n "aziatische rommel".

We gingen naar het eiland in hele brakke boten, waar geen verfje op zat en alle ramen uit waren. Ook ging het manouvreren niet altijd zachtzinnig. Er ligt een boot in de weg? Dan geven we toch gewoon wat extra gas, dan drijft 'ie wel weg.

Op het eiland was echt al direct zo'n echte aziatische sfeer. Palmbomen, bananebomen, varens, gras dat in Nederland maximaal een centimetertje of 20 hoog wordt staat daar gewoon manshoog. Ook vogels en vlinders hebben we daar gezien.
Tussen al die natuur de nodige rotzooi. Als een auto het niet meer doet laat je 'm gewoon staan, die rot vanzelf wel weg, zo lijkt het. Ook zie je van die rommelige en oud en armoedig uitziende winkeltjes met zo'n oud mannetje erin. Vreemd genoeg staat er dan wel weer een moderne pc op de toonbank....

Vanwege het warme maar vooral superbenauwde weer besluiten we naar de andere kant van het eiland (2,7 km) te lopen om te kunnen zwemmen. Uiteindelijk is maar ongeveer een derde van de mensen echt de zee in gegaan, want die was niet echt schoon. Als je 10 meter zwom, kon je de diesel en olie van de schepen ruiken.

's Avonds zijn we wezen eten in een "echt" chinees restaurant. Omdat de meeste singaporezen uit China komen zijn er daar erg veel van. We hebben daar met z'n alleen een echte chinese rijsttafel gegeten zoals de chinezen dat zelf ook doen. We zaten met z'n 10en om een tafel met in het midden een ronddraaiend plateau. Op dat plateau stonden alle gerechten. Iedereen had een schoteltje, een kommetje rijst, 2 stokjes en een soepkommetje met chinese soeplepel. We hebben dus precies zoals het hoort met stokjes gegeten. Chinese thee erbij, enzovoort. Echt heel anders dan een chinees restaurant in Nederland.

Vanwege het slaapgebrek en het weer is iedereen echt doodop. Regelmatig kwam je dan ook parkjes tegen waarin medereizigers lagen te slapen. Zometeen vliegen we naar Japan. Waarschijnlijk ligt iedereen te maffen voordat het vliegtuig opgestegen is. En dat hebben we hard nodig, want morgen is het rooster iets aangepast: we hebben anderhalf uur om ons een beetje op te knappen om naar het aquarium te gaan. Morgenavond gaan we ook niet vroeg naar bed, want dan staan we al om 2:30 uur (!!!!) op om naar de vismarkt te gaan. Ik ben benieuwd wat mijn maag daarvan gaat vinden... ;-)

Dit was het weer voor vandaag. Ik weet niet wanneer ik weer in de gelegenheid ben om een berichtje te typen, maar dat zien jullie vanzelf verschijnen.

De studiereiscommissie is op dit moment ook aan het proberen wat op het internet te zetten, waarschijnlijk met foto's. Kijk daarom ook eens op hun site.

Groeten uit Singapore,

Bas.

Terug naar het overzicht.

Links