Terug naar de welkomstpagina   Welkom - Studiereis - Landen - Reisschema - Foto's - Gastenboek
Nieuws
 

 
Nieuws
    

Nieuws

Tempeldag

Geplaatst op Vrijdag 17 November 2000, 16:53 uur lokale tijd vanuit Nara, Japan

Hoi allemaal,

Ik vind het erg leuk om te zien dat het gastenboek steeds voller wordt! Op de teller kan ik zien dat er sinds ik het bericht in Singapore geplaatst heb, er al meer dan 100 bezoekers zijn geweest!

Genoeg over de site, nu wat meer over Japan. Ma, als je dit leest, als ik terug ben in Nederland zou ik ontzettend blij zijn als we boerenkool met worst eten en als ik weer een lekkere bruine boterham met kaas kan eten. Die Japanners eten echt gewoon drie keer per dag rijst. Op die manier wordt zelfs de Mac een welkome afwisseling. Ze eten zelfs `s ochtends vis. Ik ben niet zo`n liefhebber van vis maar ik ben in Japan dus ik eet van de meeste gerechten wel een beetje mee, maar op je nuchtere maag een stukje vis is toch echt te veel van het goede. Als er al brood is dan is dat zoet witbrood. Japanners zijn sowieso zoetekauwen, want alle broodjes en snacks zijn zoeter. Zelfs de cola bij de MacDonalds.

Afgelopen nacht hebben we in een tempel overnacht. Gisterenavond zijn we erheen gelopen. Je kon ook met de bus de berg op waar de tempel ligt, maar wij zijn avontuurlijk ingesteld dus we zijn lekker de berg op gelopen. Al die rode hoofden waren erg leuk om te zien... Na het eten zijn we nog naar het topje van de berg gewandeld met een kannetje water zoals het hoort (bovenop de berg leeft een kami (soort god) en daar is geen water, dus bewijs je de kami een dienst door water te brengen). Over de hele berg verspreid staan tempels, maar de hoofdtempel staat helemaal bovenop de berg. De foto`s zien jullie nog wel. Ik heb trouwens al anderhalf rolletje volgeschoten, dus dat schiet lekker op. Gerben, ik heb ook al een paar skylines voor je.

Na de wandeling zijn we in het minerale bad gestapt. Ze hebben daar een warme bron met heet water met veel mineralen erin. Japanners douchen trouwens zittend. Als je schoon bent kan je in het bad gaan liggen om lekker warm te worden. Normaal is dat bad gewoon lekker warm water. Maar het water uit die bron was zo warm dat je er niet langer dan vijf minuten in kon blijven liggen. De koude douche erna was erg lekker. Ik voelde me als herboren, zeg maar.

Voor de nacht lag er voor iedereen een kimono klaar. We sliepen met z`n allen in een grote zaal met rijstmatten op de vloer op een matrasje (japans formaat....).

Vanochtend zijn we om 7 uur opgestaan om eerst de ochtenddienst in de tempel waar we geslapen hadden te volgen, en daarna in een grotere tempel. Echt overal kan je dingen doen om wensen uit te laten komen. Ik heb voor jullie allemaal veel geluk en voorspoed gewenst.

Na de diensten hebben we ontbeten en zijn we met de bus naar beneden gegaan. Toen we met de trein aankwamen in Nara was het eindelijk een beetje droog, want het had de hele ochtend al gehoosd. Daarna zijn we nog meer tempels gaan bekijken. Daarom kan je eigenlijk wel zeggen dat dit een echte tempeldag is. In Nara staan de belangrijkste Shinto tempels. Tot ongeveer 1600 jaar geleden was dat de enige godsdienst in Japan. Daarom zijn die tempels zo ongeveer de "roots" van alle Japanners, en gaan schoolkinderen er allemaal een keer heen op schoolreis. Dat is dus ook te zien aan de vele groepen japanse schoolkinderen die allemaal netjes in uniform lopen. Elke keer zijn wij een bezienswaardigheid voor die jongens en meisjes. 40 lange europeanen zien ze niet elke dag. Steeds komen we dan ook giechelende meisjes en jongens die hun engels uit willen proberen tegen. Zij maken foto`s van ons, wij maken foto`s van hen. Iedereen tevreden dus.

Vanavond gaan we een keer vroeg naar de jeugdherberg om vroeg te gaan slapen. Morgen gaan we shoppen in Kyoto en zondag vliegen we alweer naar Taiwan, waar alles een stuk goedkoper is, heb ik gehoord. Dus proberen we in Japan nog wat slaap in te halen voordat we in Taiwan weer goedkoop bier kunnen halen.

Dit was het weer voor vandaag, tot de volgende keer!

Bas.

Terug naar het overzicht.

Links