Terug naar de welkomstpagina   Welkom - Studiereis - Landen - Reisschema - Foto's - Gastenboek
Nieuws
 

 
Nieuws
    

Nieuws

Warm

Geplaatst op Maandag 27 November 2000, 21:00 uur lokale tijd vanuit Singapore, Singapore

Toen we zaterdagavond aan kwamen in Singapore met het vliegtuig was het meteen lekker warm. De vlucht was verzet naar 6 uur 's avonds, dus we kwamen zo rond half 11 's avonds aan. Het display in het vliegtuig vertelde dat de buitentemperatuur 28 graden was. Gelukkig was iedereen al voorzien van een t-shirt met korte mouwen, aangezien het de vorige keer in Singapore (op de heenweg) ook al zo warm was.

Het hotel is een hele verademing. Het ziet er superdeluxe uit. Een tweepersoons kamer kost $125 (190 gulden) per nacht, maar wij krijgen gelukkig een flinke korting. Er is een sauna en een zwembad op het dak, en het ontbijt is fantastisch, zelfs met bruin brood! Dit in tegenstelling tot het laatste hotel in Taiwan met dingen als gratis kakkerlakken, boter die anderhalf jaar over datum is, jam die 12 jaar over datum is (ja, het was de westerse jaartelling, niet de chinese waar ze in het jaar '89 leven), beschimmelde servetten, en gebakken eieren die van je bord af stromen als je bord niet waterpas stond.

We zijn na twee dagen al wel een beetje gewend aan de hitte, al loopt nog wel iedereen met klotsende oksels. Een groter probleem zijn de airco's waar veel mensen verkouden van worden. Iedereen is druk aan het insmeren met zonnebrandcreme omdat er wel erg veel mensen verbrand waren na het dagje Singapore op de heenweg.

Zondag zijn we naar een (of het?) natuurreservaat geweest. Dat bestond uit een gebied met een berg(je) erin van zo'n 160 meter hoog. Overal stonden borden dat er een boete van $10.000 (15.000 gulden) stond op het voeren van de apen, maar ik heb geen aap gezien. Het hele gebied is begroeid met bos, waardoor het lekker warm en vochtig is. We weten nu in ieder geval hoe lianen er in het echt uitzien. Het is erg inspannend om door het bos te wandelen, ook al hoefden we niet ons eigen pad te hakken door het bos, we moesten wel veel klimmen en afdalen. Meestal met trappen, maar soms ook gewoon klauteren over de rotsen. De liter water die iedereen meegenomen had was in ieder geval geen overbodige luxe in de anderhalf uur dat we er rondgelopen hebben.

Vandaag zijn we naar de Botanical Gardens en de National Orchid Gardens geweest. Die tuinen waren erg mooi. Een heleboel verschillende bomen en struiken. Ik wist niet dat sommige boomsoorten hun wortels een paar honderd meter over de grond leggen voordat ze de grond in gaan. Ik wist ook niet dat er zo veel soorten orchideeën waren. In die tuin staan 700 soorten en 2100 kruisingen! Ik heb ze vast niet allemaal gezien, maar wel een heleboel in ieder geval.

Na twee daagjes natuur gaan we morgen weer op bedrijvenbezoek bij Philips (voor de verandering). Gelukkig hoeven we weinig buiten te zijn, want in pak met dit weer is geen pretje.

Groeten,

Bas.

Terug naar het overzicht.

Links