Terug naar de welkomstpagina   Welkom - Studiereis - Landen - Reisschema - Foto's - Gastenboek
Nieuws
 

 
Nieuws
    

Nieuws

Vogeltjes

Geplaatst op Dinsdag 28 November 2000, 18:00 uur lokale tijd vanuit Singapore, Singapore

Hoi allemaal,

Ik was gisteren eigenlijk nog wat vergeten te vermelden eigenlijk: we zijn ook nog naar het Jurong Bird Park geweest. Je kon ook kiezen voor het Jurong Reptile Park, maar ik vind vogeltjes toch leuker om naar te kijken. Ik heb erg veel vogeltjes gezien, maar het mooist vond ik nog de kolibrie's. Die vogeltjes zijn zo ontzettend klein en snel. In het park staat ook een grote kooi met vogels erin zodat je tussen de vogels kan lopen. Het is echt fantastisch om te zien dat zo'n klein vogeltje op een meter afstand van je in de lucht zweeft door zijn (of haar) vleugels zo snel te bewegen dat je ze bijna niet eens meer ziet.

Vandaag zijn we naar Philips geweest. Van alle bezoeken aan Philips was dit toch wel een van de betere. We hebben de volledige productielijn voor mobiele telefoons bekeken (van het monteren van de smd componenten op de printplaat tot en met het programmeren en testen van de telefoon) en een research lab voor mainstream tv's. Dat zijn de gewone consumenten tv's zeg maar. Niet-mainstream tv's zijn bijvoorbeeld hi-end tv's (lcd, flatscreen, projectie) en vliegveldmonitoren. De grote baas (ceo) van Philips Singapore hield zelfs een praatje voor ons en beantwoordde onze vragen!

Daarna zijn we naar het hotel gegaan om onze pakken uit te trekken. Er werd ons bij Philips al verteld dat het in Singapore eigenlijk niet meer de gewoonte is om volledig in pak te komen vanwege de hitte, dus ik denk dat we dat morgen ook niet meer gaan doen.

Vervolgens zijn we naar Little India geweest. Echt heel leuk om te zien dat in een best wel high-tech stad als Singapore er zomaar een wijk tussen ligt waar het ineens allemaal niet meer zo erg schoon en gestructureerd is. Het is ongetwijfeld niet te vergelijken met het echte India, maar je kan er wel een beetje de sfeer proeven. Chinatown is veel meer op toeristen gericht volgens mij.

Het uurtje internetten zit er weer op, dus dit was het voor vandaag.

Groeten,

Bas.

Terug naar het overzicht.

Links