Terug naar de welkomstpagina   Welkom - Studiereis - Landen - Reisschema - Foto's - Gastenboek
Nieuws
 

 
Nieuws
    

Nieuws

Zon, zee, strand en palmbomen

Geplaatst op Donderdag 30 November 2000, 15:30 uur lokale tijd vanuit Singapore, Singapore

Hoi allemaal,

Gisteren zijn we naar het eiland Sentosa geweest. Dat is een recreatie-eiland in het zuiden van Singapore. Vroeger was dit eiland strategisch erg belangrijk voor de beveiliging van de kust van Singapore. Het fort dat daarvoor gebouwd is staat er nog steeds en is nu een museum. Verder is er een groot zwemparadijs, een midgetgolfbaan, een monorail, en nog veel meer. We zijn er naartoe gegaan met een kabelbaan vanaf het World Trade Centre. De meeste mensen zijn direct naar het strand gegaan. Niet iedereen is gaan zwemmen, want het water was niet erg schoon. Voor het strand lag een oliescherm, en dat was niet voor niets. Er lagen erg veel schepen in het water en de haven van Singapore (waar onder andere een raffinaderij staat) ligt aan de andere kant van het eiland.

Het strand ziet er wel erg mooi uit: mooi zand, palmbomen, strandtentjes, beachvolleybal, enzovoort. Het was ook erg lekker weer. Er stond een klein briesje waardoor het net aangenaam was. In de verte waren er wel enorme onweerswolken, maar die hebben ons gelukkig niet bereikt. Omdat we op het eiland wilden eten zijn we in een strandtentje wezen eten. Toen we daar met z'n allen aankwamen was het wel even paniek, want ze hadden niet op zo'n grote groep gerekend, maar ze hadden gelukkig genoeg bier en ze konden nog wel 40 hamburgers klaarmaken met wat patat, uienringen en loempiaatjes.

Terwijl het eten verzameld en klaargemaakt werd zijn we nog even wezen kijken naar een podium net achter het restaurant. Daar was een of andere latijns-amerikaanse muziek- en dansgroep aan het oefenen. Die sfeer zo, dat strand, die muziek, echt fantastisch gewoon.

Tijdens het eten werd het donker. Het was echt een fantastisch gezicht. Op het strand eten, onder verlichte palmbomen, lichtjes aan de horizon, bliksemflitsen in de lucht (ver weg gelukkig). Ook al was de hamburger niet echt een volledige maaltijd, de sfeer en de omgeving maakten veel goed.

Tijdens de wandeling terug naar de kabelbaan kwamen we langs een vijver met een heleboel fonteinen waar een klank-en-lichtspel aan de gang was. Dat was echt heel mooi. Twee kleine fonteinen aan de zijkanten die een watergordijn konden maken waar met behulp van lasers iets op geprojecteerd kon worden en in het midden een heleboel bewegende fonteinen die van onder belicht werden en meedansten met de muziek.

Omdat we ongeveer een kwartier naar de fonteinen hebben staan kijken moesten we ons haasten om de laatste kabelbaan te halen. Omdat iemand dacht een kortere route te weten hebben we ook de hele midgetgolf baan nog gezien.

Vanavond gaan we nog een nacht-safari doen. Ik hoop dat het dan niet regent, want het regent nu al 10 minuten. Meestal zijn het maar buitjes van ongeveer 5 minuten....

Groeten,

Bas.

Terug naar het overzicht.

Links