Terug naar de welkomstpagina   Welkom - Studiereis - Landen - Reisschema - Foto's - Gastenboek
Nieuws
 

 
Nieuws
    

Nieuws

It's paradise!

Geplaatst op Maandag 4 December 2000, 12:00 uur lokale tijd vanuit Boracay, Filippijnen

Hoi allemaal,

Ik heb net even een wandelingetje gemaakt langs het strand van Boracay (nou ja, eigenlijk één van de stranden). Het is echt fantastisch hier! Witte stranden, blauwgroene zee, palmbomen, terrasjes, heerlijk weer, het kan bijna niet beter.

De heenreis is best wel goed verlopen: Frans heeft me met de auto naar het vliegveldje gebracht. Dat is het binnenlandse vliegveld en niet het internationale vliegveld waar ik zaterdag aangekomen ben. Na een vlucht van een uurtje in een vliegtuig voor zo'n 20 passagiers dat helemaal beschilderd was met dieren stond er keurig iemand op me te wachten bij het vliegveld(je) van Caticlan. Het vliegtuig was zo klein dat niet alleen mijn bagage, maar ikzelf ook gewogen moest worden bij het inchecken.

Na een korte busrit in een voor filippijnse begrippen hardstikke luxe bus (dat wil zeggen, de bus maakte een normaal geluid en had airco en goede stoelen) kwamen we bij het strand. Het was weliswaar eb, maar toch was het water naar de boot best wel diep (voor Filipino's). Omdat dat echt veeel te diep voor mij zou zijn werd ik op de schouders van een man naar de boot gedragen door het water. Ik had de hele boot voor mij alleen, dus ik had lekker veel ruimte. Onderweg hadden ze nog wat problemen met de motor. Volgens mij was het een koelingsprobleem, want nadat ze ergens een paar liter water in gegooid hadden gingen ze weer verder.

Hmm... Het wordt nu donker in het internetcafe waar ik nu zit. Er beginnen ook een paar dingen te piepen. De computers doen het nog, dus ze zullen daar wel een backup voor hebben. Internetcafe is een groot woord eigenlijk, want het is niet meer dan een klein achteraf kamertje met drie pc's erin.

Uit de boot stappen was makkelijker dan erin, dus dat heb ik wel zelf gedaan. Het hotel is erg mooi: ik heb een huisje voor mij alleen met een groot tweepersoons bed erin. Er staat alleen een laag water rondom omdat het de afgelopen drie dagen geregend heeft, maar als het goed is is dat morgen weer weg.

Ik moet nu stoppen, want ze hebben nog steeds geen stroom hier en de accu is bijna leeg.

Groeten,

Bas.

Terug naar het overzicht.

Links