Terug naar de welkomstpagina   Welkom - Studiereis - Landen - Reisschema - Foto's - Gastenboek
Nieuws
 

 
Nieuws
    

Nieuws

Eerste duikles

Geplaatst op Maandag 4 December 2000, 19:30 uur lokale tijd vanuit Boracay, Filippijnen

Hoi allemaal,

Nu weet ik ook waarom internetcafe's hier adverteren dat ze een ups (backup-accu voor als de stroom uitvalt) hebben: de stroomstoring bleek dus niet dat ene huis te zijn maar het hele eiland (in ieder geval het hele strand). Om een uurtje of 3 hadden we weer stroom.

Na een heleboel restaurants langs gelopen te zijn heb ik een fantastisch buffet gevonden: ze hebben groenten, kip, varkens- en rundvlees, speenvarken, nog meer groenten, overheerlijke ananas, spaghettie, mie, aardappels en dat was het wel zo'n beetje. En je kan zoveel eten als je op kan voor 150 pesos. Dat is ongeveer 7,50 gulden! Inclusief 2 cola's hoefde ik slechts 180 pesos af te rekenen! Royaal als ik ben heb ik dus maar 20 pesos fooi gegeven waardoor ik voor een tientje heerlijk gegeten heb!

Vanmiddag heb ik trouwens in een engelse bakery twee heerlijke sandwiches gehad. Met bruin brood, kaas, sla, tomaat en komkommer. Echt fantastisch. Maar voordat het weer alleen maar over eten gaat zal ik ook nog wat anders vertellen:

Ik heb vanmiddag mijn eerste duikles gehad. De mensen van de duikschool zijn echt hele aardige lui, dus dat wordt een supergezellig weekje volgens mij. Morgen komt er nog een duitser bij die ook een duikcursus gaat doen. De eerste les bestond uit niet meer dan wat theorie, maar dat was een makkie want ik heb van mijn oom Bart (die ook duikt) het Padi instructieboek geleend. Dat komt erg goed uit want ik kreeg precies hetzelfde boek maar dan in het engels te leen van de duikschool. Morgen is mijn eerste les in het water.

De duikschool is maar 10 minuutjes lopen vanaf mijn bamboehutje bij het strand, dus dat is goed te doen. Rondom de hut staat wel een laagje water omdat het de afgelopen dagen geregend had, maar dat zou morgen weg moeten zijn. Vanmiddag stond het in ieder geval een stuk lager. En dan nu maar hopen dat er geen muggen in zitten.

Groeten,

Bas.

Terug naar het overzicht.

Links