Terug naar de welkomstpagina   Welkom - Studiereis - Landen - Reisschema - Foto's - Gastenboek
Nieuws
 

 
Nieuws
    

Nieuws

Vissen gezien!

Geplaatst op Dinsdag 5 December 2000, 18:30 uur lokale tijd vanuit Boracay, Filippijnen

Hoi allemaal,

We hebben weer stroom, dus prompt zitten alle internetcafe's weer vol. Degene waar ik nu zit heeft zelfs een eigen generator, dus zelfs als de rest van het eiland zonder stroom zit kan ik nog lekker doortypen. Dit cafe is dan ook wat duurder: 100 pesos (5 gulden) per uur. Kost nog steeds niets dus.

Vanochtend stond er op de veranda na een goede nachtrust een heerlijk zelf vers te zetten kopje thee klaar. Toen ik het eerste kopje gezet had kwam er zelfs een filippijns meisje een ontbijt brengen: drie stukjes toast met boter en aardbeienjam. Niet echt veel, maar als je gaat duiken kan je vantevoren maar het best niet al te veel eten.

Na het ontbijt ben ik naar de duikschool gegaan om de eerste duik te maken. Meestal gebeurt dat in een zwembad, maar hier gewoon lekker in zee. De eerste oefening was 5 minuten op de bodem zitten om een beetje te wennen aan het ademhalen onder water. Daarna heb ik nog een paar oefeningen gedaan die vooral te maken hebben met hoe je om moet gaan met dingen die fout kunnen gaan onder water. Daarna heb ik de theorie van module 2 en 3 afgerond (de totale cursus bestaat uit 5 modulen). 's Middags heb ik nog een duik gemaakt met nog een paar oefeningen (zoals duikbril afnemen en weer opzetten onder water) en zijn we naar iets dieper water (ongeveer 3 meter) gegaan. Daar heb ik de eerste vissen gezien!!!! Het was echt een fantastisch gezicht. Er lag een begroeide steen op de bodem in het witte zand. Boven de steen zwommen een heleboel kleine visjes (2 smaken). Ook zwom er een wat grotere vis tussen (ik schat zo'n 15cm lang, maar onder water is het altijd moeilijk schatten omdat je alles 25% groter ziet dan het in werkelijkheid is). Dat was een platte vis met witte en zwarte strepen en wat geel op z'n zijkanten.

Ik heb trouwens een prive-instructeur (Peter). Omdat het off-season is, is het niet druk bij de duikschool (en op het hele eiland). De duitser wilde wat rustiger aan doen (die is hier een maand lang en ik doe de cursus in drie en een halve dag), dus die krijgt apart les. Morgen ga ik met Marianne mee. Ik ga dan mijn eerste duiken vanaf de boot maken!

Ik ga zo maar eens een restaurantje opzoeken om te gaan eten. Indiaas lijkt me wel lekker.

Tot morgen,

Bas.

Terug naar het overzicht.

Links