Terug naar de welkomstpagina   Welkom - Studiereis - Landen - Reisschema - Foto's - Gastenboek
Nieuws
 

 
Nieuws
    

Nieuws

Regen!

Geplaatst op Woensdag 6 December 2000, 21:00 uur lokale tijd vanuit Boracay, Filippijnen

Hoi allemaal,

Het heeft vandaag geregend! Een paar uur lang zelfs! En verder de hele dag bewolkt. Maar het is toch nog steeds wel een lekker temperatuurtje (29 graden of zo) en helemaal niet benauwd.

Vandaag heb ik mijn twee eerste echte duiken gemaakt! Vanochtend om half 10 zijn we naar Lobster Rock South gegaan. Daar heb ik op een diepte van een metertje of 10 een heleboel gezien. Grote blauwe zeesterren, grote stukken met de zee meewuivend coraal, en heel wat leuke visjes. Alle vissen zijn hier plat. Niet plat zoals een rog maar zoals een bord op z'n kant. 's Middags zijn we niet ver daarvandaan wezen duiken naar dezelfde diepte (je eerste duik moet altijd de diepste zijn heb ik geleerd). Daar waren nog veel meer vissen. Dat was echt fantastisch. Al tijdens de afdaling kwamen de vissen nieuwsgierig naar ons toe. Boven ons zwom toen al een school hele kleine zilverkleurige visjes. Wat ontzettend mooi om te zien hoe ze als een wolk allemaal dezelfde richting op zwemmen en dan bijna allemaal tegelijk van richting veranderen. Verder naar beneden zwommen nog veel meer vissen. Als je je hand uit steekt naar zo'n vis is 'ie in het begin een beetje nieuwsgierig en komt op je af, maar daarna zwemt 'ie weer weg. Blijkbaar is een duiker niet interessant genoeg. Er zijn ook vissen die aan je vingers gaan sabbelen. Volgens mijn instructrice Marianne komt dat omdat omdat er duikers zijn geweest die de vissen gevoerd hebben, want dat is niet het natuurlijk gedrag. Verder is het fantastisch om tussen de vissen door te zwemmen. Sommige zijn nieuwsgierig, andere kruipen snel weg in een holletje. Als je gewoon een poosje blijft hangen in het water kan je vissen zien die in de grond wroeten, maar zie je ook de piepkleine visjes die vaak in of rond het koraal zwemmen. Ook de manier van zwemmen is heel leuk om te zien. De meeste vissen maken langzame bewegingen, maar ik heb er ook eentje gezien die heel snel heen en weer zwiepte met z'n staart. De kleuren van al die vissen zijn ook geweldig. Ik heb zilveren, grijze, zwart-wit gestreeptje, gele met een zwarte stip, fluoricerend blauwe met een gele rand, zwarte, donkerrode, en nog veel meer verschillende kleuren en patronen gezien.

Morgen nog de laatste twee duiken en het theorie-examen, en dan krijg ik het PADI Open Water Diver certificaat! Daarmee mag ik zelf (dus zonder instructeur, maar wel met buddy want je duikt nooit alleen) gaan duiken.

Ik heb net heerlijk gegeten in een zwitsers restaurant. Als toetje had ik een fruitsalade van verse ananas, papaya, mango en banaan. Verrukkelijk gewoon! Jammer dat al die vruchten in Nederland niet zo lekker zijn als hier.

Dat was het weer voor vandaag, tot morgen!

Bas.

Terug naar het overzicht.

Links