Terug naar de welkomstpagina   Welkom - Studiereis - Landen - Reisschema - Foto's - Gastenboek
Nieuws
 

 
Nieuws
    

Nieuws

Geslaagd!

Geplaatst op Donderdag 7 December 2000, 17:00 uur lokale tijd vanuit Boracay, Filippijnen

Hoi allemaal,

Ik heb mijn duikcertificaat binnen! Ik heb nog niet alle duiken gedaan, maar ik heb al wel het certificaat, samen met een overzicht van wat ik wel en niet gedaan heb. De theorie heb ik afgerond met een totaalscore van 98%! Ik ben vandaag niet gaan duiken omdat het bij de tweede duik van gisteren lang duurde voordat mijn oren aan de druk gewend waren. Vanochtend waren mijn oren nog niet helemaal de oude, dus durfde ik het niet aan om te gaan duiken, ook omdat ik morgen moet vliegen en omdat oorproblemen (met name doofheid) voorkomen in de familie. Waarschijnlijk heb ik wat te hard geprobeerd te klaren en ging dat niet zo makkelijk vanwege een kleine verkoudheid.

Het is opgehouden met af en toe regenen. Het regent al sinds gisterenavond. Ik moet dus ook weer bijna zwemmen om bij m'n hutje te komen. Ik heb gehoord dat dit "tropische buitje" misschien wel een dag of vijf zal aanhouden.... Ik hoop in ieder geval dat m'n vlucht naar Manilla doorgaat. Het vliegveld (nou ja, meer dan een betonnen strook met een gebouwtje ernaast is het niet) is niet zo modern dat er vliegtuigen kunnen opstijgen en landen met slecht zicht (als de vliegtuigen zelf daar al voorzieningen voor hebben natuurlijk). Het is ook best wel afgekoeld. Kan ik vast wennen voor als ik weer terug ben in Nederland. Ik heb bij cnn een satellietkaartje gevonden van de omgeving waar je het lagedrukgebied heel goed op kunt zien.

Toen ik gisteren bij het reisbureau kwam om mijn ticket te reconfirmeren, werd ik direct aan iedereen voorgesteld toen ze "Jansen, Bas" op mijn ticket zagen staan. Ze vroegen direct of het Tirol & Tirol hotel beviel en of ik het duiken bij Fisheye Divers leuk vond. Blijkbaar wisten ze daar mijn volledige reisprogramma voor deze week uit hun hoofd. Dat zal wel komen omdat ze dit seizoen niet zoveel boekingen hebben....

Groeten,

Bas.

Terug naar het overzicht.

Links