Terug naar de welkomstpagina   Welkom - Studiereis - Landen - Reisschema - Foto's - Gastenboek
Nieuws
 

 
Nieuws
    

Nieuws

Feesten

Geplaatst op Zondag 10 December 2000, 23:00 uur lokale tijd vanuit Manilla, Filippijnen

Hoi allemaal,

Gisteren heb ik lekker uit kunnen slapen. 's Middags zijn we naar de Eurocampus geweest: de school waar m'n oom werkt. Ze hadden een feest daar: het 20-jarig bestaan van de duitse school. Voor een kleuter- en middelbare school is het allemaal erg luxe daar hoor. Ze hebben een zwembad, een sportveld, sportzaal, en nog veel meer. Op het feest heb ik nog een echte duitse bratwurst gegeten. Frans had 30 kaartjes gekocht voor de loterij aan het eind van het feest. Waarschijnlijk waren er niet erg veel lootjes verkocht, want hij won maar liefst 7 prijzen: een doos snoepgoed, een beautypakket, een houten schaal en een paar tegoedbonnen voor een bakkerij, een wijnhandel, 3 dagen zeilen en een overnachting in een hotel..... De hoofdprijs was een reisje naar Bangkok voor 2 personen maar die heeft 'ie helaas niet gewonnen.

's Avonds zijn we nog naar een verjaardag van een franse collega geweest. Omdat John niet mee wilde en Frans wel van een biertje houdt vroeg hij of ik wilde rijden. Gelukkig hoefden we niet door een heel druk stuk. Ik had al aardig wat bij Frans en John in de auto gezeten, dus ik weet inmiddels hoe het verkeer in elkaar zit. Gelukkig hebben ze een grote auto (een rode Mitsubishi Pajero 2800 turbo intercooler) en dus ook meer voorrang. Ik vond het echt fantastisch rijden hier. Hier moet je allemaal dingen doen die in Nederland niet mogen, anders kom je nooit waar je zijn moet. Dus gewoon lekker doorduwen, bumperkleven, voorrang nemen, overal tussendoor glippen, en meer van dat soort leuke dingetjes. In het verkeer is Frans meer filippijns dan John: Frans is nergens bang voor en ragt die grote auto gewoon overal voor en tussendoor. John rijdt (nog?) een stuk voorzichtiger.

We zijn heelhuids op het feestje aangekomen, dus kon ik daar mijn frans weer een beetje oppoetsen. Op de Eurocampus hebben ze een engelse, franse en duitse school, dus die middag had ik al vaak heen en weer moeten schakelen tussen nederlands, engels, frans en duits. Omschakelen om alles te verstaan gaat nog wel, maar binnen 1 uur vier verschillende talen praten dat is nog net wat teveel van het goede. Nederlands en engels lukt wel, maar in het frans en duits kom ik vaak niet veel verder dan "Comment ca va?", "eine Cola bitte", "Boracay, c'était très beau" en "auf wiedersehen".

Vandaag zijn John en ik naar Taal Lake en Taal Volcano geweest. Dat is een meer met een slapende vulkaan er midden in. Eerst zijn we met een bootje naar het eiland gegaan, en daar hebben we besloten om lief te zijn voor de ezels en gewoon lekker zelf naar boven te wandelen. Volgens de ezeldrijvers was het veeeeeel te ver om te lopen, wel 4,5 kilometer! Op de top hebben we om wat af te koelen lekker uit een kokosnoot gedronken terwijl we van het uitzicht genoten. Ik heb in Nederland ook wel eens een kokosnoot door midden gehakt, maar hier smaakt het allemaal heel erg anders. De kokosmelk is veel zoeter en de kokos smaakt helemaal niet naar de kokos die wij kennen. Zelfs die vezelstructuur was niet te herkennen, maar het was wel erg lekker.

Naar beneden zijn we ook weer gelopen. Toen we beneden bij de boot aan kwamen begon het al een beetje te regenen. Tot die tijd hadden we echt fantastisch weer gehad. Onderweg begon het steeds harder te regenen en een beetje te waaien, zodat we in het open bootje zeiknat werden. Aan de kant mochten we schuilen in het huis van de eigenaar van de boot waar we mee gevaren hadden. Ook kregen we een handdoekje om ons een beetje mee droog te maken. Toen we in de auto stapten scheen de zon alweer. Daarna zijn we de berg op gereden en zijn we wezen lunchen in het restaurant Josephine, met een fantastisch uitzicht over het hele meer.

Na de lunch zijn we naar het "Palace in the sky" geweest. Dat is een "buitenhuisje" van de vroegere dictator, maar het is nooit afgebouwd want het was nog niet af toen de revolutie een einde maakte aan zijn heerschappij. Het paleis ziet er niet uit, maar het uitzicht is fantastisch. Het ligt op het hoogste punt in de weide omtrek. Bij helder weer kan je heel Manilla zien liggen.

's Avonds hebben we Frans opgehaald die sinterklaasfeest gevierd had in de belgische ambassade om in de stad lekker indiaas te gaan eten.

Morgen ga ik Manilla bekijken en dan ga ik al weer bijna terug naar Nederland....

Groeten,

Bas.

Terug naar het overzicht.

Links