Terug naar de welkomstpagina   Welkom - Studiereis - Landen - Reisschema - Foto's - Gastenboek
Nieuws
 

 
Nieuws
    

Nieuws

De laatste dag

Geplaatst op Dinsdag 12 December 2000, 10:00 uur lokale tijd vanuit Manilla, Filippijnen

Hoi allemaal,

Ik ben al weer bezig om mijn koffer in te pakken. Vanmiddag brengt mijn oom mij naar het vliegveld en dan zit mijn reis er al weer op!

Gisteren heb ik het oude gedeelte van Manilla bekeken: de Intramuros. Dat is de oude stadskern met een stadsmuur eromheen. Ook staat er een fort dat ik bezocht heb. Op de borden kon je lezen dat er heel wat mensen daar zijn gevangen gehouden, gemarteld en vermoord.

Ik heb ook de kathedraal bekeken. Het orgel in de kathedraal komt uit Nederland en is de grootste in Azië heb ik gelezen. Dan ben je toch wel weer een beetje trots om Nederlander te zijn... ;-)

Verder heb ik nog een paar huizen en een park bekeken. Daarna heb ik een taxi genomen naar het punt waar ik met mijn oom afgesproken had, maar dat schoot echt niet op. Het was spitsuur, en de chauffeur was waardeloos, met als gevolg dat ik ruim anderhalf uur in de taxi gezeten heb en bijna een uur later aankwam dan was afgesproken.

Daarna heb ik Frans en John getrakteerd op een etentje in Italianni's, een voor filippijnse begrippen ontzettend duur restaurant: we hebben met z'n 3en heerlijk gegeten voor ongeveer 140 gulden.

Ik ga weer verder met inpakken.

Groeten,

Bas.

Terug naar het overzicht.

Links